Ruim € 440.000,- voor onderzoek naar taaislijmziekte!

11-03-2017 | 12:44

Skate4AIR 2017 brengt ruim € 440.000,- op voor onderzoek naar taaislijmziekte.

 

€ 446.138,20 euro is de definitieve opbrengst van Skate4AIR 2017. De cheque is vrijdagavond uitgereikt aan Jacquelien Noordhoek, directeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), bij Twizst in Bunschoten-Spakenburg. De opbrengst van Skate4AIR, komt net als voorgaande jaren, volledig ten goede aan HIT CF 2.0 onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). 

 

Dit bedrag is in februari van dit jaar met ontzettend veel enthousiasme en enorme inzet door onze deelnemers, sponsors en vrijwilligers bij elkaar gebracht. Ruim 160 deelnemers in Oostenrijk hebben de Alternatieve Elfstedentocht gereden op de Weissensee tijdens de Skate4AIR Classic. 30 deelnemers zijn dit jaar een nieuwe uitdaging aangegaan in Zweden tijdens de Skate4AIR Daylight Challenge. Deze nieuwe uitdaging bestaat uit het schaatsen van zoveel mogelijk kilometers tussen zonsopkomst en zonsondergang. Een succesvolle eerste editie waar zeker een vervolg op gaat komen.

 

Jacquelien Noordhoek is enorm lovend over de inzet van alle betrokkenen bij Skate4AIR. “Skate4AIR maakt het mogelijk om dát onderzoek te doen, dat voor mensen met CF het verschil gaat maken. Met deze hulp komen de juiste medicijnen sneller bij de juiste patiēnt. Skate4AIR is onze bondgenoot in de strijd tegen CF. Ongelofelijk hoe een grote groep mensen zo bevlogen met elkaar optrekt om ons te helpen”

 

Ambassadeur Jochem Uytdehaage van Skate4AIR vindt het erg indrukwekkend dat, elk jaar weer, zoveel mensen zich met een enorme passie inzetten voor Skate4AIR. “Door alles wat we doen met Skate4AIR en het geld wat we ophalen voor onderzoek naar taaislijmziekte, komt er steeds meer aandacht voor deze ziekte. Meer aandacht betekent meer financiële middelen voor onderzoek”

 

Onze droom is dat taaislijmziekte geen dodelijk ziekte meer is, maar een chronische ziekte. Daar blijven we voor schaatsen, tot we niet meer nodig zijn. Daarom gaan we in 2018 opnieuw de uitdaging aan samen met al onze deelnemers, sponsors, vrijwilligers en supporters. De data voor Skate4AIR 2018 worden snel bekend gemaakt.