Over ons

Skate4AIR verlegt grenzen! Op het ijs én daarbuiten. Zo ondersteunen we baanbrekend wetenschappelijk onderzoek tegen taaislijmziekte om onze droom te realiseren: genezing! Dat gaat niet zomaar. Er is nog veel onderzoek, geld en inzet nodig. Maar het kan! Samen maken we het mogelijk en blijven we slagen maken. Skate4AIR wil dat iedereen met taaislijmziekte gezond is en een normaal leven kan leiden.

 

Hoe het begon

In 2010 begon het allemaal met het organiseren van uitdagende schaatstochten. Unieke, compleet verzorgde ervaringen, waar onze deelnemers hun grenzen verleggen. Zoals mensen met taaislijmziekte dat dagelijks doen. Ieder jaar reizen we met onze Skate4AIR-familie af naar Oostenrijk voor de Skate4AIR Classic: het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Enkele jaren later kwam hier ook de Skate4AIR Daylight Challenge bij: een uitdagende schaatschallenge van zonsopgang tot zonsondergang om zoveel mogelijk kilometers te maken in het Zweedse Lulea.

 

Move4AIR

Ruim een jaar geleden werd ook Skate4AIR uitgedaagd door het Corona virus en de daaropvolgende crisis. Flexibiliteit en creativiteit leiden tot bewegen. En bewegen hebben we gedaan! We bedachten alternatieven zoals Move4AIR, een veilig initiatief dicht(er)bij huis om onze gezamenlijke strijd tegen taaislijmziekte voort te zetten. Deze deelnemers gingen virtueel de strijd met elkaar aan met echt gemaakte kilometers. Thuis of op kantoor, samen of alleen, sporten voor jezelf én voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Met iedere kilometer komen we dichter bij genezing. En onderweg maken we het leven van iedereen met taaislijmziekte steeds een beetje beter.

 

Skate4AIR 2024

De 12e editie van Skate4AIR is dit jaar in Zweden. We schaatsen de Daylight Challenge én de Skate4AIR Tvåhundra (200km) op de Botnische Golf in Luleå. Na 11 jaar de Skate4AIR de Classic op de Weissensee in Oostenrijk te hebben georganiseerd, gaan we voor Luleå, een locatie in de prachtige natuur van het hoge Noorden van Zweden met een hoge mate van ijszekerheid.

 

Nieuw! Gravel4AIR

Naast ons schaatsavontuur, gaan we ook een gravelbike evenement organiseren in 2024. 3 dagen, 3 landen, 3 etappes, 300km en minimaal 3.000 hoogtemeters. Uitdagende routes vanuit Slenaken in Zuid-Limburg met de echte Skate4AIR elementen. Afzien in de natuur, samen, goede verzorging, gezelligheid en vooral aandacht voor elkaar.

 

Op weg naar genezing 

Dit alles natuurlijk zonder winstoogmerk. Omdat het nodig is! Mede dankzij onze inspanningen is taaislijmziekte veranderd van een ongeneeslijke ziekte in een ziekte die te genezen is.

 

Benieuwd wat we hebben bereikt? Check de infographics!

 

Onze mensen

Infographic Move4AIR Bekijk
Infographic Skate4AIR Bekijk
Visie document Bekijk
Financiële verantwoording 2022 Bekijk
Inhoudelijke verantwoording 2022 Bekijk