Perry: “Voor €100,- kun je mijn rug op!”

18-12-2016 | 12:08

Perry van Oosten (38) uit Bleiswijk doet dit jaar voor het eerst mee aan Skate4AIR. Via zijn tennisvereniging heeft hij Martijn Oudeman (oud-bestuurslid Skate4AIR) leren kennen en via hem is hij in aanraking gekomen met Cystic Fibrosis, de ziekte waarvoor het allemaal te doen is bij Skate4AIR. “Het mooie aan Skate4AIR vind ik dat je prestatie, zowel het schaatsen als het geld ophalen, direct zichtbaar is in het onderzoek naar CF. Het wordt zeer gewaardeerd wat je doet”, zegt Perry. “Mijn doel is hoe dan ook die 200 kilometer halen. Ik heb vroeger alleen aan teamsport (hockey) gedaan, nu wil ik een individuele prestatie neerzetten. Vanuit de teamgedachte heeft Perry wel een mooie sponsoractie bedacht.

 

Perry heeft namelijk de achterkant van zijn Skate4AIR-jas laten bedrukken met de logo’s van sponsoren. ‘Je kunt mijn rug op’, zo luidt zijn slogan. Het idee voor de ‘rugactie’ ontstond toen Perry zat te praten met een potentiële sponsor. “Ik kwam niet echt tot een fatsoenlijk sponsorbedrag, dus moest ik wat anders verzinnen. Als ik nou eens een sticker op je rug plak, vroeg mijn gesprekspartner toen. Voor honderd euro kun jij mijn rug op, grapte ik. Maar het gebeurde echt. Heel snel had ik tien van dit soort sponsoren (red: €1000,- is een rug) te pakken en inmiddels staat de teller op eenentwintig.”

 

En zo heeft Perry via de rugactie inmiddels al 2100 euro bij elkaar weten te verzamelen. Ruimte voor meer is er eigenlijk niet. “Ik ga het niet op mijn achterste laten plakken, haha! Officieel is er geen plek meer, maar daar is altijd wel een oplossing voor te bedenken. Het gaat meer om het idee en dat heeft tot nu toe prima gewerkt.”

 

Alle sponsors wil Perry graag ook wat teruggeven als dank voor de donatie. “Ik ben van plan een klein filmpje te maken van mijn tocht in Oostenrijk, waar de sponsors duidelijk in beeld zullen komen. Zo krijgen ze meer aandacht. Mensen vinden het leuk als ze wat terugkrijgen voor een donatie. Dat werkt goed, zo heb ik gemerkt. Het verkopen van knuffel Skaty’s en aapjes werkt bijvoorbeeld ook erg goed voor mij.

 

Zijn actie met de logo’s op zijn rug is zeer geschikt voor andere deelnemers die ondernemers in hun omgeving hebben. “Ik werk bij een aannemersbedrijf en heb een groot netwerk met andere ondernemers. Die zijn snel bereid om honderd euro neer te leggen voor zichtbaarheid en het goede doel. Op die manier kom je eenvoudig aan een paar honderd euro. Mijn totaal staat nu, inclusief andere donaties, al bijna op de 3000 euro, terwijl mijn doel 1000 euro was. Ik hoop dat ik mijn target snel weer mag bijstellen!

 

Santa Skate on Ice

Perry gaat zijn Skate4AIR uitdaging aan in teamverband, hij is onderdeel van Team Westland. Dit jaar organiseren zij de Santa Skate on Ice in Rotterdam. Dit evenement is 2 jaar geleden opgezet door Skate4AIR-icoon Martijn Oudeman  en nu krijgt hij daarbij hulp van Team Westland. Het team doet zijn best om zoveel mogelijk deelnemers te strikken en promoot de actie via meerdere kanalen. “Het AD schrijft vooraf nog een stukje, via Facebook en posters in de winkels van Bakker Rodenrijs wordt de Santa Skate ook aangekondigd”, legt Perry uit. Hoe meer mensen er mee doen, hoe leuker het wordt dus het is belangrijk om vooraf je evenement goed te promoten.

 

Zet zaterdagmiddag 24 december in je agenda! Dan vindt de derde editie van de Santa Skate on Ice plaats bij Schaatsbaan Rotterdam. Schaatsen met elkaar in kerstmanpak, kerstmuziek, warme drankjes en winterse gezelligheid. En dat voor het goede doel! Voor €10,- en een donatie voor Skate4AIR van een minimumbedrag van €1,- krijg je toegang tot de schaatsbaan en een kerstmanpak (die je mag houden)! Inschrijven kan hier.