Olympisch Kampioen Tomas Gustafson ambassadeur van de Skate4AIR Daylight Challenge

05-11-2016 | 10:53

Olympisch Kampioen Tomas Gustafson schaatst als ambassadeur van Skate4AIR mee tijdens de Daylight Challenge in Zweden. 

Onze ambassadeur én voormalig Nederlands kampioen Jochem Uytdehaage legde het contact met Tomas. Jochem: “Praat je over schaatsen in Zweden dan denk ik als langebaan schaatser natuurlijk direct aan Tommy Gustafson. Hij is één van mijn vroegere helden. Ooit hing er zelfs een mooie geel/blauwe Tommy op mijn slaapkamer. Ik vind het ontzettend bijzonder dat hij aansluit bij Skate4AIR in Zweden”.

Tomas zal in Zweden de rol vervullen van ambassadeur voor de Zweedse Cystic Fibrosis Foundation. Hij begeleidt de Zweedse deelnemers in hun voorbereiding en zal straks samen met Jochem de Daylight Challenge aangaan op het ijs. De Daylight Challenge start bij zonsopkomst en eindigt bij zonsondergang.

De Daylight Challenge in Zweden is een andere beleving dan de Classic op de Weissensee en is echt anders dan 200km schaatsen, aldus Jochem Uytdehaage. “Rust, de prachtige natuur, ijs zonder scheuren met ronden van minimaal 20 kilometer rondom eilandjes. Je zal meer op jezelf aangewezen zijn want er zijn minder schaatsers om je achter te verschuilen. Dat maakt het een bijzonder avontuur”.

Jochem Uytdehaage gaat voor de Challenge. Tomas Gustafson gaat voor de Zweedse manier: “Ik doe mee, maar doe het meer op de wat relaxte zweedse wijze, dus ik stop voor koffie. Ik kijk er enorm naar uit”. Een prachtige combinatie!

Kijk hier voor meer informatie over de Skate4AIR Daylight Challenge.

Ga jij samen met Tomas en Jochem de uitdaging aan? Schrijf je dan nu in