Inline-skaten 4AIR

19-06-2018 | 14:29

WK Skeeleren  

'Summer bodies are made in winter.' Als je deze denkwijze omdraait, geldt dat je in de zomer moet investeren in je winterlijf. De meeste schaatsers klimmen zodra de temperatuur stijgt dan ook graag op de racefiets. Of ze binden hun skeelers onder. Deze sport benadert het schaatsen immers het beste.

Dit jaar vindt voor de eerste keer in Nederland het WK Inline-skaten plaats. In de week van 1 - 8 juli staat Gelderland compleet in het teken van inline-skaten. Ook de schaatstoppers Ronald en Michel Mulder zullen op het strijdtoneel verschijnen, in de hoop de Nederlandse eer hoog te houden. 

Als afsluitend evenement van dit WK vindt op zondag 8 juli de Telegraaf Skate Arnhem plaats. Dit is een unieke toertocht dwars door het - speciaal voor de gelegenheid autovrij gemaakte - centrum van Arnhem. Je skate die dag niet alleen voor je plezier; ook ondersteun je er Skate4AIR mee. Voor elk gemaakt rondje gaat er namelijk € 1 naar Skate4AIR! En dus naar onderzoek naar de genezing van taaislijmziekte.

Iedereen kan meedoen; van jong tot oud; van beginner tot gevorderd skater. Je kunt in je eentje deelnemen of er een sportieve gezinsactiviteit van maken. Als je kunt schaatsen, kun je ook skaten.

Dus haal je skeelers onder het stof vandaan, poets je helm op en schrijf je in voor deze toffe toertocht. De kleurencombinatie zwart-geel is in Arnhem geen onbekende. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat hij voortaan niet alleen geassocieerd wordt met Vitesse, maar ook met Skate4AIR!

Zie voor meer informatie en/of het scoren van je eigen startbewijs: www.telegraafskatearnhem.nl.