Wie zit er in 't pak: Team Twsøhundråd

08-02-2018 | 14:55

De mannen van team Twsøhundråd? kennen het klappen van de zweep. Op de Oostenrijkse Weißensee raakten ze besmet met het Skate4AIR-virus, en een enkeling op de valreep gewond. Om niet in dezelfde scheuren als tijdens de editie van 2016 te rijden, hebben ze dit jaar het Zweedse ijs verkozen. In de hoop hun knappe kunstje opnieuw op het Runn meer te flikken.

Omdat schaatsen met de klok om een andere mindset vraagt dan ijskoud kilometers vreten en afstrepen, verschijnt het zevenkoppig team toch ook met een doelafstand in het achterhoofd aan de start. De lat ligt daarmee hoog, maar het levert in elk geval een goede teamnaam op.

Om ook een flinke duit in de sponsorzak te doen, organiseerden de heren voorafgaand aan de Daylight Challenge een heuse Party4AIR. Op de dag dat de Skate4AIR Classic eigenlijk verreden had moeten worden, gingen in het Haarlemse café Vooges Centraal de voetjes behoorlijk van de vloer. Maar liefst 150 goedbetalende gasten lieten zich een avond lang onderdompelen in spijs, drank, en opzwepende muziek. Ter verhoging van de feestvreugde verschenen de afgetrainde mannen van team Twsøhundråd? tot ieders verrassing in de kenmerkende zwart-gele schaatspakken. Met de grote Skaty aan hun zijde maakten ze de dansvloer tot de late uurtjes onveilig.Halverwege de avond was er ook een moment met een serieuze noot. Teamcaptain Michiel Chevalier en Werner Vervaet - een van de grondleggers van Skate4AIR - benadrukten nog een keer het waaróm van dit feest en het inzamelen van zoveel mogelijk sponsorgeld voor taaislijmziekte. Met een opbrengst van maar liefst 6.000 euro lijkt die boodschap goed te zijn overgekomen.

Hoewel ze er naar eigen zeggen fysiek nooit helemaal klaar voor zijn, zit het met het mentale gedeelte wel snør. We wensen Michiel, Robert Jan, Govert, Rutger, Willem-Jan, André en Bjorn heel veel succes en veilige kilometers op het hopelijk spiegelgladde Zweedse ijs!

Ook een duit in het zakje van team Twsøhundråd? doen? Dat kan hier: https://www.skate4air.nl/team/tswohundrad