Wie zit er in 't pak: Wouter Zijlstra

21-01-2018 | 12:54

In de rubriek “Wie zit er in 't pak?” laten we je graag nader kennismaken met enkele van onze deelnemers. Maak deze keer kennis met Wouter Zijlstra. Hij doet dit jaar voor het eerst mee met Skate4AIR. Na een beetje overtuiging :-)

Aangemoedigd
Het was op de CF-dag in Ermelo afgelopen november, dat Wouter Zijlstra zich bij de Skate4AIR-stand liet informeren over hoe dat precies werkt. Deelnemen aan de alternatieve tocht der tochten. Het antwoord was simpel: je gewoon opgeven en gaan trainen. Aangemoedigd door zijn vriendin “Schrijf je nou maar gewoon in, je wil dit al jaren” voegde hij twee weken later de daad bij het woord.Jasper
Wouter (38) werkt als consultant bij KPN, woont samen met zijn vriendin Annemarie, én is trotse vader van zoon Jasper (4). “Jasper heeft nog niet veel last van zijn longen,” vertelt Wouter. “Wel heeft hij nogal moeite met eten. Hij wordt daarom gevoed met een sonde, die in zijn dunne darm is geplaatst. Zodoende is zijn maag erg klein, waardoor hij geen ander eten dan sondevoeding verdraagt. Zin hebben in snoepjes kent hij niet.” Het waarom van Wouters deelname is klip en klaar: geld ophalen voor onderzoek naar de genezing van CF. Opdat zijn oogappel zo gezond en ‘normaal’ mogelijk op kan groeien. Met kinderlijke zin in snoep, en later puberale trek in bier. Zoals dat hoort.

Nuchter
Sporten is Wouter niet vreemd. Hij zit regelmatig op de mountainbike. Maar schaatsen is andere koek. Daarom volgde hij enkele schaatslessen bij Duosport. “Dan zakt de moed je wel in de schaatsschoenen hoor, als je denkt dat je goed bezig bent, maar 100 dingen hoort die je verkeerd doet,” verzucht Wouter. Je zou de invulling van zijn weken eentonig kunnen noemen. “Ik schaats drie keer per week, ga een avond naar de sportschool, en ik zit een een keer per week op de fiets voor een duurtraining. Het is werken, sporten, slapen wat de klok slaat.” Maar hij heeft het er graag voor over. Hoewel Wouter nuchter van aard is, hoopt hij dat zijn deelname aan Skate4AIR een levenservaring wordt, liefst overgoten met een emotioneel sausje. Zijn vriendin en zoon vergezellen hem vanuit praktisch oogpunt niet naar Oostenrijk. Dat hij ze zal missen zodra de finish bereikt is, staat echter nu al vast.

Competitie
Qua opgehaald sponsorgeld gaat het Wouter behoorlijk voor de wind. “Ik woon in hetzelfde dorp als de Koningin van het Statiegeld, dus wat dat betreft rijdt ze me aardig in de wielen,” lacht Wouter. Hij merkt dat hij het competitie-element van het binnen hengelen van zoveel mogelijk donaties erg leuk vindt. “Met een plek in de top 10 motiveert het me des te meer om mijn positie te behouden, of beter nog in ranking te stijgen. Maar eigenlijk stond ik nog het allerliefst onderaan. Dat zou namelijk betekenen dat er nog veel meer geld voor onderzoek naar de genezing van CF is opgehaald,” besluit hij.

Wouters motto is “It’s not how good you are, it’s how bad you want it”. Met zo’n instelling is het volbrengen van die 200 kilometer straks een peulenschil. We wensen hem dan ook heel veel succes en geluk in ’t pak!

Wil je bijdragen aan Wouters ranking in de top 10 van deelnemers met de meest opgehaalde sponsorgelden? Ga dan vlug naar zijn persoonlijke actiepagina: www.skate4air.nl/actie/wouter-zijlstra