Blaricum 4 AIR

15-01-2018 | 21:07

Het afgelopen weekend stond Blaricum bol van de activiteiten voor Skate4AIR. Noem het daarom gerust het weekend van Blaricum4AIR met een fantastische opbrengst!

Stroopwafelactie
Op vrijdag werd er afgetrapt met de inmiddels fameuze stroopwafelactie in de lokale Albert Heijn.
Bekend en onbekend Nederland stond in de rij voor de warme, vers gebakken knoeperds van bakker Vincent. Het enthousiaste verkoopteam wist in totaal 750 pakjes stroopwafels aan de man te brengen. “Veel mensen trokken al de portemonnee voordat ze überhaupt wisten voor welk goed doel ze de koeken kochten,” aldus Jochem. Maar ook veel twijfelaars bedachten zich en kwamen vaak terug om alsnog een pakje originele Skate4AIR stroopwafels mee naar huis te nemen. Dit alles leverde het spectaculaire eindbedrag op van €2.765,00!

Koek en Zopie 2.0
Op zaterdag vond voor de tweede keer het Koek en Zopie evenement plaats. Zo’n 65 vrienden en bekenden van Gerard en Marieke Dorrepaal verzamelden zich in een sfeervol omgetoverde kas in Blaricum. “We wilden onze gasten een warme en intieme avond aanbieden,” vertelt Marieke. De dresscode voor de gasten was 'schaatsen'.

De ontvangst met vuurkorven en een heus Spakenburgs zangkoor dat oude schippersliederen zong, droegen allemaal bij aan een fantastische sfeer. Er werd smakelijk gegeten, de georganiseerde bingo met mooie prijzen was een doorslaand succes. Tussendoor hield niet alleen Jochem een presentatie over Skate4AIR, ook Brenda en Swen zorgden voor een extra persoonlijke CF-noot. Kroon op de avond was de veiling waar een keur aan items - van meevliegen met een stuntvliegtuig tot een gesigneerd shirt van het Nederlands voetbalelftal - onder de hamer ging.

De eindstand van de actie is nog niet bekend, “Maar ik denk dat we rond de 8.000 euro gaan uitkomen!” aldus een blije en trotse Marieke, die spreekt namens het gehele Team Koek en Zopie.

Spinningmarathon
Het weekend werd afgesloten met een spinningmarathon bij Health Center FIT. Initiatiefnemers Anne en Bjorn wisten maar liefst 60 deelnemers te enthousiasmeren om zich stuk voor stuk het snot voor ogen te trappen voor Skate4AIR. Jochem trok alle spinners achter zich aan in een alternatief allround schaatstoernooi.

In vier uur tijd werden alle afstanden van het olympisch toernooi afgelegd, maar dan op spinningbikes. De sfeer werd verhoogd door de opzwepende klanken van DJ PIM, oud-atleet Emiel Mellaard, en instructeur Roel de Bakker. Hulde ook voor de knappe zoute prestatie van Lotte, die ondanks haar CF een uur mee fietste. Met een waardecheque van €3000,00 voor Skate4AIR als prachtig resultaat.

Onze hartelijke dank gaat uit naar alle initiatiefnemers, organisatoren, deelnemers, kopers, ondersteuners, en natuurlijk de talloze vrijwilligers. Jullie maken echt een verschil met z'n allen!