CF Ambassadeurs 2018!

13-10-2017 | 12:23

2 nieuwe ambassadeurs bij Skate4AIR

Dit jaar staat er een heus ambassadeursteam aan de start van Skate4AIR 2018! Onze ambassadeur Jochem Uytdehaage krijgt dit jaar ondersteuning van 2 hele bijzondere meiden die zich in zullen gaan zetten voor Skate4AIR! Schaatsen is al een grote uitdaging, maar stel je nou eens voor hoe dat is als je Cystic Fibrosis, oftewel taaislijmziekte hebt?

Irène Mols (38) en Jill Oosterbaan (23) zijn onze nieuwe CF Ambassadeurs. Irène schaatst mee in Oostenrijk en Jill gaat mee naar Zweden. Zij zullen jullie vanaf nu elke vrijdag op de hoogte houden van hun vorderingen via Facebook! Ze stellen zichzelf voor.

Irene Mols 

Irene Mols is 38, heeft CF en naast het dagelijks verleggen van haar grenzen, gaat ze dat dit jaar ook doen op de Weissensee in Oostenrijk. “Sinds 1 april 2016 slik ik Orkambi en ik ben een van de voorbeelden die aantonen dat Orkambi een ware life changer kan zijn. Mijn longfunctie is opgeklommen tot bijna 50%. Het lijkt me fantastisch om evenzoveel kilometers te kunnen schaatsen! Met Jochem als kopman heb ik er alle vertrouwen in dat me dat gaat lukken. In mijn slipstream hoop ik bij te kunnen dragen aan een leven veranderend medicijn voor al mijn CF-collega’s!” Ze heeft haar eerste blog al geschreven, dat lees je hier
Wil je Irene sponsoren? Dat kan op haar actiepagina!

 

Jill Oosterbaan

 
Jill woont samen met haar hond en kat in Zoetermeer en gaat zichzelf keihard uitdagen met Skate4AIR. “Helaas heb ik Cystic Fibrosis, in de volksmond beter bekend als taaislijmziekte. CF beïnvloed mijn leven dagelijks. 4.5 jaar geleden heb ik een levertransplantatie gehad, hierdoor ben ik gelukkig wel een stuk stabieler geworden. In februari ga ik meedoen aan de Skate4AIR Daylight Challenge. Ik daag mijzelf graag uit en toen ik de oproep zag van Skate4AIR dacht ik meteen: dit moet ik doen! Ik hoop dat ik een heleboel kilometers kan gaan schaatsen en dat ik hierbij flink gesponsord ga worden. Want mijn allergrootste wens is dat CF op een dag te genezen is. Daar schaats ik voor!”
Wil je Jill sponsoren? Dat kan op haar actiepagina!
 

Heel veel succes meiden en we kijken uit naar jullie avonturen op het ijs, in goede gezondheid! Ben jij geïnspireerd door deze kanjers? Doe dan ook mee! Schrijf je in op www.skate4air.nl