10-jarig jubileum Skate4AIR! Jochem en Senna in de bres tegen taaislijmziekte

02-12-2019 | 15:24

Vrijdag 29 november was de Juliana van Stolberg School in Waalwijk even het middelpunt voor Skate4AIR. Want daar vierden we ons 10-jarig bestaan met een sportieve sponsorloop en door een boom te planten voor de nieuwe generatie mensen met taaislijmziekte. Een generatie die de kans krijgt op een normaal leven.

Lucht voor een nieuwe generatie

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Skate4AIR plantte ambassadeur en olympisch kampioen Jochem Uytdehaage een boom voor de volgende generatie mensen met taaislijmziekte. Samen met de 10-jarige Senna, die zelf taaislijmziekte heeft én heldhaftig meeschaatst met de gehele familie van Engelen. Senna's klasgenoten droegen hun spreekwoordelijke steentje bij met een flinke schep aarde, waarmee de boom mooi groot en sterk gaat worden. 

Sponsorloop

Aan de door de Juliana van Stolbergschool georganiseerde sponsorloop doen alle 368 leerlingen mee. Precies om 08.35 werd het officiële startsein gegeven door Jochem Uytdehaage. Met de stempelkaarten stevig in de handen, vlogen de leerlingen over het schoolplein om zoveel mogelijk rondjes te rennen rond de school. Met tomeloze energie en enthousiasme van ouders, docenten en leerlingen weerklonken de aanmoedigen voor de kinderen.  

Senna vindt het rennen heel gaaf, vooral met haar klasgenoten en juffen. “Zelfs directeur Gerard rende gewoon mee!”, vertelt ze enthousiast. “Mijn familie hebben mij gesponsord en zo hebben alle kinderen van mijn school geld ingezameld. Samen hebben we met de hele school ruim €7.000,- opgehaald! Dat is fantastisch en ik hoop dat daarmee snel een nieuw medicijn wordt gevonden tegen taaislijmziekte.” 

Jochem Uytdehaage was te spreken over het evenement: “Het was een ontzettend leuke dag. Wat een enthousiasme van iedereen! Vooral de jonge kinderen bléven maar rennen, zo snel als ze konden! Jochem: “De boom staat op een ontzettend mooie plek. Nu is het een klein boompje, maar over 15 jaar denk je: is dit dezelfde? Zo groot is ‘ie dan geworden! Het planten was een emotioneel moment: het is symbolisch voor het werk dat we hebben verzet en nog gaan verzetten. We richtten onze blik nu vooruit, naar de komende 10 jaar Skate4AIR en de hoop dat we tegen die tijd niet meer nodig zijn.”